top of page
Search

Këtu janë 6 truke për t'ju ndihmuar të flini më rehat me flokë të lagur

Gjumi me flokë të lagur mund të jetë i pakëndshëm dhe i dëmshëm, por nuk është gjithmonë e mundur të shmanget. Këtu janë 6 truke për t'ju ndihmuar të flini më rehat me flokë të lagur dhe të minimizoni dëmtimet:


Thani flokët sa më shumë që të jetë e mundur para gjumit. Sa më gjatë të jenë flokët tuaj të lagur, aq më shumë dëmtime mund të pësojnë. Përdorni një peshqir për të tharë flokët tuaj sa më shumë që të jetë e mundur, dhe më pas mendoni të përdorni një tharëse flokësh në një mjedis të ulët.

Përdorni një conditioner leave in. Një kondicioner leavein mund të ndihmojë në mbrojtjen e flokëve tuaj nga dëmtimi i shkaktuar nga fërkimi dhe thyerja. Aplikoni një sasi të vogël conditioner në flokët tuaj të lagur përpara se të shkoni në shtrat.


Gërsheta ose përdredh flokët. Gërsheta ose përdredhja e flokëve mund t'ju ndihmojë që ato të mos ngatërrohen gjatë natës. Nëse keni flokë të gjatë, mund të mendoni t'i gërshetoni në një bisht ose topuz para gjumit.


Përdorni një këllëf jastëku prej mëndafshi ose saten. Jastëkët e pambukut mund të thithin lagështinë nga flokët tuaj dhe t'i bëjnë ato të thahen . Një këllëf jastëku prej mëndafshi ose sateni do t'ju ndihmojë të zvogëloni fërkimin dhe t'i mbani flokët tuaj të hidratuar.

Vishni shami ose mbulesë. Mbajtja e një shamie ose koke në shtrat mund t'ju ndihmojë që flokët tuaj të mos ngatërrohen . Mund të ndihmojë gjithashtu në mbrojtjen e flokëve tuaj nga dëmtimi i shkaktuar nga fërkimi nga këllëfi i jastëkëve.


Lani flokët në mëngjes. Nëse mundeni, shmangni larjen e flokëve gjatë natës. Kjo do t'i japë flokëve tuaj më shumë kohë për t'u tharë para se të shkoni në shtrat.Nëse ndiqni këto këshilla, mund të flini më rehat me flokë të lagur dhe të minimizoni dëmtimet.

0 views0 comments

Comments


bottom of page