top of page
Search

Këtu janë disa nga këshillat më të mira për larjen e flokëve:
Zgjidhni shampon dhe balsaminin e duhur për llojin tuaj të flokëve.

Ka shumë lloje të ndryshme shamposh dhe balsamash në dispozicion, prandaj është e rëndësishme të zgjidhni ato që janë të dizajnuara posaçërisht për llojin tuaj të flokëve. Për shembull, nëse keni flokë të thatë, do të dëshironi të zgjidhni një shampo dhe balsam hidratues. Nëse keni flokë të yndyrshëm, do të dëshironi të zgjidhni një shampo pastruese dhe një balsam të lehtë.

Lani flokët me ujë të vakët.

Uji i nxehtë mund t'i zhvesh flokët nga vajrat e tij natyralë, kështu që është më mirë t'i lani flokët me ujë të vakët.


Aplikoni shampon në rrënjët tuaja dhe masazhoni kokën. Kur aplikoni shampo, përqendrohuni në rrënjët dhe lëkurën e kokës. Këtu do të jetë më së shumti vaj dhe papastërti. Masazhoni kokën tuaj butësisht me majat e gishtave për të liruar çdo grumbullim.


Shpëlajini flokët tërësisht. Është e rëndësishme të shpëlani flokët tërësisht për të hequr të gjithë shampon. Nëse nuk i shpëlani flokët mjaftueshëm, mbetjet e shampos mund të grumbullohen në lëkurën e kokës dhe të shkaktojnë probleme të tilla si zbokth dhe kruajtje.


Aplikoni condicioner në skajet e flokëve tuaj. Kondicioneri ndihmon në hidratimin dhe mbrojtjen e flokëve tuaj. Aplikojeni në majat e flokëve, duke shmangur rrënjët.

Shpëlajini flokët përsëri me ujë të ftohtë. Uji i ftohtë ndihmon në mbylljen e kutikulës së flokëve dhe bllokimin e lagështisë.


Këtu janë disa këshilla shtesë:


Mos i lani flokët shumë. Larja shumë e shpeshtë e flokëve mund t'i heqë vajrat natyralë dhe t'i bëjë të thatë dhe të brishtë. Shumica e njerëzve duhet të lajnë flokët vetëm 2-3 herë në javë.


Përdorni një krehër me dhëmbë të gjerë për t'i zbërthyer flokët ndërsa janë të lagur. Kjo do të ndihmojë në parandalimin e thyerjes dhe ndarjes së skajeve.


Shmangni përdorimin e mjeteve për stilimin e nxehtësisë në flokët tuaj çdo ditë. Nxehtësia mund të dëmtojë flokët tuaj, kështu që është mirë që të përdorni mjetet e stilimit me nxehtësi me masë. Nëse përdorni mjete për stilimin e nxehtësisë, sigurohuni që së pari të përdorni një spray mbrojtës ndaj nxehtësisë.


Merrni prerje të rregullta. Prerja e rregullt do të ndihmojë në heqjen e majave të ndara dhe për t'i mbajtur flokët tuaj të duken të shëndetshëm.


Duke ndjekur këto këshilla, ju mund t'i lani flokët në një mënyrë që t'i mbajë të pastër, të shëndetshëm dhe të duken më të mirë.

1 view0 comments

Comments


bottom of page